VIP GenkOnStage: Arno!


De wereld die Arno bezingt in 'Je veux vivre' is mooi, maar niet echt. "Het is een utopie", geeft ook de zanger, schrijver en componist toe. "Maar we moeten positief blijven, toch? Met negativiteit help je de dingen niet vooruit.”
Met al zijn ervaring en zijn typerende instinctieve inspiratie, is het voor Arno niet echt een uitdaging om een nieuw album op te nemen. Hij wilt vooral niet in herhaling vallen. "Ik heb al 32 studioalbums gemaakt. Ik wil nooit twee keer dezelfde plaat maken, maar dat wordt steeds moeilijker. Daar lig ik soms wakker van. Maar wanneer ik eenmaal weet wat ik wil, gaat het snel.”
Voor de organische sound van 'Human Incognito' nam Arno onder andere Catherine J. Marks onder de arm, een Australische geluidsingenieur en producer die al samenwerkte met Foals, PJ Harvey, Ian Brown en Champs. "Catherine heeft de sound van dit album mee bepaald. Dankzij haar kon ik nieuwe, onbekende wegen inslaan.”
Hij wisselt blues ('I'm just an old Motherfucker', 'Dance like a Goose') af met ballades van een poor lonesome European cowboy ('Oublie qui je suis', 'Quand je pense à toi'). Engels en Frans, verleden, heden en toekomst ... Arno gooit ze bewust door elkaar. Hij blijft zijn onvoorspelbare zelf. Hij klonk zelden zo vrij als in 'Now she likes boys' of 'Oublie qui je suis'. Zijn stem was nog nooit zo fragiel als in 'Je veux vivre'. Dat doet goed. En dan is er nog 'Please exist'het enige spoor van elektro op een anders rauwe plaat. 'Dance like a goose'steunt dan weer op een hypnotische baslijn, terwijl 'Never trouble trouble' onze rockdemonen wakker maakt.
Hij heeft bovendien een heel eigen stijl, die niemand hem nadoet. Arno kan als geen ander de vinger op de wonde leggen zonder belerend over te komen. Hij zegt "je t'aime en silence", drinkt op de gezondheid van alle bedrogen mannen , ziet "une vache qui danse le tango" en erkent dat "tomber amoureux, c'est pas romantique"
"Ik bekijk de dingen vanuit menselijk standpunt", zegt hij. "Al mijn songs komen voort uit mijn observatie van de mensen. Ik ben een eenzaat, maar ik hou echt van de mensen. Ik observeer ze, ik luister naar hen, ze inspireren me. Aan de basis van mijn songs ligt altijd een waargebeurd verhaal dat ik herwerk.”
Arno vindt dat rock tegenwoordig te berekend is en dat niemand tegenwoordig nog risico’s durft te nemen. Volgens hem is heel de wereld conservatief geworden. Tijdens Genk on Stage brengt hij zijn rebelse nummers om het tegendeel te bewijzen.


COMMENTAAR

$show=post

[IN DE KIJKER]_$author=0$comment=0$type=sticky$count=4

$show=post

Naam

advokaat bar vip BARBIB bier van de maand café catering events faq feestdagen festival genk on stage goede doel herfst iedereen donderdagt in de kijker in genk klassieker koffie krcgenk latté live markt muziek nieuws optreden piu slagroom tvl voetbal
false
ltr
item
BarBib Genk - Stadsplein: VIP GenkOnStage: Arno!
VIP GenkOnStage: Arno!
https://3.bp.blogspot.com/-Bb8SjWmBU8M/WSWOz8mIlFI/AAAAAAAABEA/GSNTwmhYzB8EOUPJdY268g2Zc_4IYrc8QCLcB/s640/arno_1492707098.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Bb8SjWmBU8M/WSWOz8mIlFI/AAAAAAAABEA/GSNTwmhYzB8EOUPJdY268g2Zc_4IYrc8QCLcB/s72-c/arno_1492707098.jpg
BarBib Genk - Stadsplein
http://www.barbib.be/2017/06/vip-genkonstage-arno.html
http://www.barbib.be/
http://www.barbib.be/
http://www.barbib.be/2017/06/vip-genkonstage-arno.html
true
2404552977362721339
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles BEKIJK OOK LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren